Varkensgebraad met wintergroenten

Varkensgebraad met wintergroenten

Varkensgebraad met wintergroenten

Hoofdgerecht

120 min

Gemiddeld

Personen 6

Ingrediënten

13 ingrediënten geselecteerd

Order via

Bereiding

    Verwarm de oven tot 200°C. Haal het vlees 20 minuten op voorhand uit de koelkast. Kruid het vlees op het allerlaatste moment met peper en zout. Laat in een pan 2 el boter heet worden en schroei daarin het vlees langs alle kanten dicht.
    Leg het gebraad dan in een ovenschaal en giet er het bakvet over (bedruip het vlees tijdens het braden regelmatig met het braadvocht). Laat het gebraad 15 minuten bakken op 200°C.

    Verlaag de temperatuur naar 180°C en braad het vlees 15 minuten. Verlaag nogmaals de temperatuur naar 150°C en bak nog 45 tot 50 minuten. Door op lagere temperatuur te garen blijft het vlees veel sappiger.

    Laat na de baktijd het vlees minstens 15 minuten rusten in de ovenschotel, losjes bedekt met aluminiumfolie. Houd het bakvet apart.