Mechelse koekoek met verse kruidenkaas en gepofte aardappel

Hoofdgerecht
Vlaamse klassiekers
Ovenschotels
4
80
  • 1 Mechelse koekoek
  • 30 g verse koriander
  • 30 g verse basilicumblaadjes
  • 30 g verse platte peterselie
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 4 grote zachtkokende aardappelen
  • olie

Salade:

Kruidenboter:

  • 250 g hoeveboter
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el gehakte bieslook
  • 2 el gehakte dille
  • ½ kl grof zeezout
  • 1 teentje geperste knoflook

Maak eerst de kruidenboter:

Doe de boter, knoflook, zout en kruiden in een blender en mix fijn. Verdeel de boter op wat plasticfolie en rol op, laat terug opstijven in de koelkast.

Doe de koriander, basilicum en peterselie in de blender. Voeg Parmezaan toe, kruid met peper en zout en maak fijn.

Prik de aardappelen in met een vork of mes. Wrijf ze in met olie en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak het vel van de kippenborst en billen voorzichtig los. Wrijf de kruidenmengeling tussen het vel en vlees. Leg het vel weer netjes op z’n plaats, steek vast met een prikker of bind vast met keukentouw. Strijk de kip in met olijfolie en zet ze in de voorverwarmde oven. Leg op een andere bakplaat de aardappelen. Gaar beiden ongeveer 1 uur.

Salade:

Maak een slaatje met de rucola, kervel, dille en bladpeterselie. Maak een vinaigrette met 3 el olijfolie en 2 el azijn. Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.

Snijd de kip in stukken, serveer met het slaatjes. Schik de aardappelen in de schil samen met de kruidenboter.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.