Gepofte aardappel met pittige dressing en gepekelde groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 40

Een gepofte aardappel, daar zeggen we geen 'nee' tegen. Serveer met gepekelde groenten en pittige dressing voor een heerlijk aardappelgerecht. 

Ingrediënten

Voor de gepekelde groentjes

  • ½  bloemkool
  • 1 komkommer
  • 3 dl azijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 steranijs
  • 1 kruidnagel
  • 4 jeneverbessen
  • ½ kl komijnzaadjes
  • ½ kl karwijzaadjes
  • ½ kl mosterdzaadjes
  • 80 g rietsuiker
  • 2 el zout

Voor de dressing

  • 3 el yoghurt
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie
  • 5 g bieslook
  • 5 g dille

Recept

Maak eerst de gepekelde groenten

Snijd roosjes van de bloemkool en snijd in flinterdunne plakjes met de mandoline. Spoel de komkommer en snijd in dunne plakjes.

Steriliseer de bokalen in kokend water of in de oven.

Breng 1 liter water aan de kook met het azijn. Voeg er de suiker en het zout aan toe en laat alles mooi oplossen. Laat even afkoelen.

Doe de groenten in verschillende weckpotten en voeg de kruiden toe.

Sluit de goed af.

Pof de aardappelen

Verwarm de oven voor op 200°C.

Wrijf de aardappelen in met olijfolie. Neem een ovenschaal en leg er een klein bodempje grof zeezout in, leg er de aardappelen op en bestrooi opnieuw met grof zeezout.

Pof de aardappelen in de hete oven gaar gedurende 40 minuten.

Maak de dressing

Meng alle ingrediënten voor de dressing en roer goed. Snipper de bieslook en de dille erbij en zet even opzij.

Maak de salade

Spoel de veldsla en zwier droog. Snijd de kerstomaten in de helft.

Maak de wortelen schoon met een dunschiller en schil verder in lange repen met de dunschiller.

Snipper het vruchtvlees van de paprika in dunne reepjes. Snipper de lente-ui fijn. Hussel alle groenten onder de sla.

Afwerking

Haal de gepofte aardappelen uit de oven, top met de dressing en de gepekelde groentjes en serveer met de gemengde sla.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.