Start to cook

Ovenschotel met aardappelen, prei en pladijs

Geert Van Der Bruggen
4
  • 400 g pladijsfilet
  • 100 g amandelschilfers
  • 4 grote aardappelen
  • 2 preien
  • 2 tomaten
  • 1 botje bieslook
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • peper

Voor het beslag

  • 2 eierdooiers
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 200 g (125 + 75) abdijkaas, (Brugge, Postel, Grimbergen)
  • peper en zout
Ook lekker met een ander visje, zoals Schar of Hondshaai.

Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en bak ze kort aan in olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout.

Was de preien en snijd ze in kleine stukjes. Stoof ook de prei glazig in olijfolie gekruid met peper en zout.

Kruid de visfilets met peper en zout en wentel ze door de gebroken amandelen. Bak de gepaneerde visfilets goudbruin in olijfolie. De vis moet niet gaar zijn.

Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de bieslook en doe dit, samen met de tomaatjes, bij de prei.

Maak laagjes van de aardappelen, prei en vis in een ingevette ovenschotel.
Maak een beslag van de eierdooiers, room, melk en 125 g gemalen abdijkaas. Kruid met peper en zout en giet dit over de bereiding.
Strooi er de gemalen kaas over en plaats in de oven.

Bak het gerecht 25 minuten in een oven op 170°C tot de eieren mooi gestold zijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.