Fish & chips

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Zelf fish & chips maken is helemaal niet moeilijk. Met dit recept maak je gezonde fish & chips die even lekker zijn als de originele versie.

Ingrediënten

  • 4 filets van witte vis, koolvis
  • 400 g erwtjes
  • 1 broccoli
  • 200 g bloemige aardappelen
  • 200 g zoete aardappel
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 ei
  • 50 g bloem
  • 70 g hazelnoten
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el yoghurt
  • olijfolie
  • peper

Recept

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Boen de aardappelen schoon, schillen hoeft niet. En snijd ze in halve maantjes, wedges. Hussel ze met een scheutje olijfolie en kruid met peper. Leg ze verspreid op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven.

Snijd de broccoli in roosjes.

Kook de erwtjes en broccoli in 8 minuten gaar in licht gezouten water. Giet af en plet ze fijn met een vork.
Roer er de yoghurt, witte wijnazijn en de peterselie onder.

Voor de vis

Kluts het ei los in een diep bord. Doe wat bloem in een tweede diep bord en de fijngehakte hazelnoten in een derde bord.

Kruid de visfilets met peper en haal ze eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de nootjes.

Bak ze goudbruin en gaar in hete olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Afwerking

Serveer de krokante vis met de aardappelwedges en de puree van erwten en broccoli.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.