Fishsticks van pladijsfilets

Hoofdgerecht
Halloweenrecepten
Koken met kinderen
35
  • 600 g pladijsfilets
  • 100 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 100 g broodkruim (wit)
  • 400 g witloof
  • 1 appel
  • sap van 1 citroen
  • 2 el rozijnen
  • 5 el mayonaise
  • 1 el honing
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper en zout 
Met tongschar, pieterman of kabeljauw zijn ze even jammie!

Dep de vis droog, kruid de filets met peper en zout. Doe de bloem, losgeklopte eieren en broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de visfilets eerst in de bloem, dan in het ei en als laatste door het broodkruim, druk zachtjes aan.

Maak het witloofslaatje. Snijd de bittere kern uit het witloof en snipper het witloof fijn. Spoel de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes. Sprenkel er citroensap over. Meng 5 el mayonaise met 1 el honing, de gehakte peterselie, rozijnen en kruid met peper en zout. Meng door het witloof en appelstukjes.

Frituur de stukken vis 4 à 5 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.  Serveer de fishsticks samen met het witloofslaatje en verse frietjes.

You must have Javascript enabled to use this form.

Nieuwsbrief