Gevulde zoete aardappelen met kip en yoghurt

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

75

Maak zoete aardappel eens lekker anders klaar door 'm in zijn geheel in de oven te laten roosteren. Vul daarna met kip en groentjes, overstrooi met kaas en werk af met limoenyoghurt. Heerlijk! 

Ingrediënten

Serveer met een rijkgevulde salade voor een hoofdmaaltijd.

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Prik enkele gaatjes in de aardappelen en wikkel ze in aluminiumfolie. Plaats 1 uur in de oven.

Pocheer de kipfilets 15 minuten in kokend gezouten water.

Snijd de paprika en courgette in blokjes.

Meng het limoensap onder de yoghurt en kruid met peper en zout. Haal het vlees uit het kookvocht en trek het in kleine stukjes.

Snijd de gare aardappelen in de lengte voor de helft door. Schraap een deel van het vruchtvlees uit de aardappelen.

Bak de broccoliroosjes in olijfolie krokant. Voeg de courgette, paprika en vruchtvlees van de aardappelen toe en roerbak nog 4 minuten. Voeg het vlees toe en kruid met het paprikapoeder, peper en zout.

Vul de zoete aardappelen met het mengsel en bestrooi met de kaas. Plaats nog een aantal minuten onder de ovengrill.

Werk de gevulde aardappelen af met de limoenyoghurt en de koriander.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.