Gepofte aardappel gevuld met zuurkool en stukjes rookworst

Bijgerecht
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 60

Ingrediënten

  • 4 grotere vastkokende aardappelen
  • 6 steeltjes bieslook
  • 250 g bereide zuurkool
  • 1 rookworst
  • 1 tl garam massala
  • ½ chili vlokken
  • olijfolie
  • peper en zout
  • zure room
  • grove mosterd

Recept

Verwarm de oven voor op 185°C.

Leg de aardappelen op een bakplaat, prik bovenaan gaatjes in de aardappel met een vork of mes. Plaats de aardappelen gedurende 55-60 minuten in de oven of tot je er met een mes kan in glijden.

Verwarm de zuurkool in een steelpannetje en kruid met garam massala, chilivlokken en een snuifje zout.

Snijd de rookworst in stukjes of plakjes en bak deze krokant in een scheutje olijfolie.

Haal de gare aardappelen uit de oven, maak een insnijding in de bovenkant en duw een beetje open. Beleg elke aardappel met een beetje zuurkool en gebakken rookworst.

Serveer met een beetje zure room en grove mosterd.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.