Gevulde aardappel

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 75

Ingrediënten

  • 4 grotere vastkokende aardappelen
  • handvol platte peterselie
  • 8 steeltjes bieslook
  • 8 blaadjes basilicum
  • 150 g zachte geitenkaas
  • peper en zout

Recept

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 185°C.

Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat, prik bovenaan enkele gaatjes in de aardappel met een vork of mes.

Plaats de aardappelen gedurende 55-60 minuten in de oven of tot je er met een mes kan in glijden.

Hak de peterselie, bieslook en blaadjes basilicum fijn.

Haal de aardappelen uit de oven en laat ze kort afkoelen. Snijd het bovenste overlangse deel van de aardappel en lepel de aardappel voor de helft uit.

Plet de stukjes aardappel en meng met de geitenkaas en fijngehakte kruiden. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.

Afwerking

Vul de aardappelen opnieuw met geplette aardappelmengeling en plaats nogmaals 15-20 minuten in de oven op 185°C.

Serveer warm. Lekker met een slaatje of als bijgerecht bij kip, vis of vlees.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.