Bladerdeegrolletjes met kip en broccoli

4
35
  •  1 portie bladerdeeg (rol)
  • 250 g kipfilet
  • 300 g broccoli
  • ½ kl komijnzaadjes
  • ½ kl cayennepeper
  • 100 g emmentaler
  • 100 g geraspte oude kaas
  • boter, om te bakken
  • 1 eierdooier
  • Peper & zout

Blancheer de broccoli gedurende 3 minuten in gezouten kokend water. Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen.

Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipblokjes krokant in wat boter, kruid met komijn, cayennepeper en peper en zout.

Verwarm de oven op 180°C.  Leg de kipblokjes en de broccoliroosjes in het midden van het uitgerolde deeg, strooi er royaal de geraspte kaas over en rol op zoals een sushirol. Snijd in porties van ongeveer 3 à 4 cm dikte. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschotel. Klop het eigeel los met een lepel water en borstel het over het deeg.

Zet gedurende 15 à 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de rolletjes goudbruin gebakken zijn.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.