Konijn in bladerdeeg met feta en spinazie

4
(15) 15
  • 4 konijnfilets
  • 500 g verse spinazie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 20 g dille
  • 120 g fetakaas
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 el water

Voor de salade:

  • 4 kroppen little gem
  • 12 kerstomaten

Voor de dressing:

  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 el citroenmayonaise

Maak de spinazie schoon en bak hem kort aan in een lepel olijfolie. Kruid met peper en zout, doe in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd de dille fijn. Doe de spinazie in een mengkom. Voeg de dille toe en verkruimel de fetakaas over de spinazie. Laat het mengsel volledig afkoelen.

Kruid de konijnfilets met peper en zout. Bak de filets in een bakpan met olijfolie. Laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 190°C.

Rol het bladerdeeg uit op een proper werkblad en verdeel er de spinazie met fetakaas over. Schik de konijnfilets op de groenten en maak een stevige rol. Klop het ei los met een lepel water, kleef er het bladerdeeg mee aan elkaar. Leg de rol met de sluiting naar beneden op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk de rest van het bladerdeeg met het ei.

Bak 20 minuten in de oven.

Maak de dressing. Pel de knoflook, pers fijn en roer door de Griekse yoghurt samen met de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

Snijd de rol in dikke plakken. Snijd de little gem middendoor. Leg de slahelften en de kerstomaatjes op een schotel en druppel er de knoflookdressing over. Werk af met de plakjes bladerdeeg.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.