Quiche met witloof, feta en rucola

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 25

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 stronkjes witloof
  • 100 g feta
  • 1 ui
  • 2 el verse tijm
  • 25 g suiker
  • 50 g ongezouten boter
  • handvol geroosterde pijnboompitten

Je kan het bladerdeeg vervangen door pizzadeeg. Dat is minder vetrijk. 

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Snipper de ui. Smelt de helft van de boter in een pan en bak de ui 5 minuten tot hij glazig is. Haal de gebakken ui uit de pan en zet apart.

Smelt nu de rest van de boter en strooi er de suiker gelijkmatig over. Laat de boter en suiker karamelliseren en verwarm nog een paar minuten op een matig warm vuur.

Was het witloof en snijd het in de lengte doormidden. Leg het witloof bij de gekaramelliseerde suiker en strooi tijm langs beide kanten van het witloof. Bak nog een aantal minuten op een laag vuurtje.

Vet de taartschotel in met boter of gebruik bakpapier. Leg het bladerdeeg in de schotel en prik de bodem in met een vork.

Doe eerst het witloof erin, leg daarop de verkruimelde feta, de geroosterde pijnboompitten en de ui, kruid bij met peper en bak 25 minuten in de oven.

Werk af met wat feta en tijm en bestrooi met de rucola.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.