Pesto van broccoli

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Geef je pesto een groenteboost door broccoli toe te voegen. En maak je geen zorgen, deze pesto van broccoli smaakt even lekker als de originele! 

Ingrediënten

  • 200 g gekookte broccoliroosjes
  • 1 teentje knoflook
  • enkele basilicumblaadjes
  • 40 g geraspte oude kaas (Brugge, Flandrien, Brokkeloud Roeselare )
  • 40 g walnoten
  • snuf currypoeder
  • 100 ml zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Je kan deze pesto ook maken met andere groenten zoals gare wortelen, knolselder, groene asperges, courgette…

Recept

Pel de knoflook.

Doe de gekookte broccoliroosjes en de noten in een blender. Voeg de look en de kaas toe en kruid met het currypoeder, peper en zout. Mix al een keertje door.

Giet er de zonnebloemolie bij en mix nog eens door.

Schep de pesto in een kommetje.

Werk af met de blaadjes basilicum.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.