Ovenpannenkoek met Bouquet des Moines, spek, gegrilde groenten en ei

4
(15) 30

Pannenkoeken als lunch of avondmaal, het kan perfect. Met dit recept voor hartige pannenkoeken in de oven serveer je een leuke en overheerlijke maaltijd.

Voor de pannenkoeken:

  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 100 g bloem
  • 3 el gesmolten boter
  • zout
  • 100 ml water
  • bakboter

Voor de vulling:

Maak de pannenkoeken :

Meng de eieren met de melk en bloem. Voeg de gesmolten boter, water en weinig zout toe en roer het geheel om tot een stevig beslag.
Bak de pannenkoeken in een hete pan met bakboter. Draai ze na ongeveer 30 seconden om en bak nog een 10-tal seconden. Verzamel ze op een groot bord. Met dit beslag maak je ongeveer 10 pannenkoeken.

Maak de vulling:

Schil en snijd de knolselder en pompoen in kleine blokjes. Was de aardpeer grondig en snijd in dunne schijfjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de blokjes en schijfjes groenten op de bakplaat en bestrooi ze met peper & zout en een beetje olijfolie. Plaats onder de gril van de oven en laat ongeveer 8 minuten garen.

Neem de gegrilde groenten uit de oven.

 

Laat de oven verwarmen op 180°C – hete lucht.

Leg de pannenkoeken op een bakplaat en besmeer ze met een beetje gesmolten boter.
Leg in het midden van elke pannenkoek ongeveer 40 g van de kaas. Daarop leg je een plakje spek en 1 lepel van de gegrilde groenten. Voeg nog wat kaas toe en vouw de zijkanten van de pannenkoek naar het midden maar houd een opening in midden.
Borstel nog wat extra boter aan de zijkanten van de pannenkoek en breek telkens een ei in de opening van de pannenkoek.

Plaats voorzichtig in de oven en bak ongeveer 10 à 12 min tot de kaas gesmolten is en het eiwit voldoende gaar is.

Neem uit de oven en rits de blaadjes van de tijm over het geheel. Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.