Gegrilde kotelet met zuiderse groenten

4
  • 4 varkenskoteletten
  • 2 kleine aubergines
  • 3 kleine courgettes
  • 4 tomaten
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • enkele takjes tijm, afgerist
  • 2 eetlepels basilicum, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • grof zout en peper
     

Pel de tomaten en verwijder de zaadjes.
Snijd de tomaten in kwartjes en laat ze 20 minuten drogen in een voorverwarmde oven op 120° C.

Snijd de aubergines in plakjes, bestrooi met wat grof zout en laat 1 uur uitlekken.
Snijd de courgettes in schijfjes en vermeng ze met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, de kruiden en de uitgelekte aubergines.
Laat ±1 uur marineren.

Rooster de aubergine- en courgetteschijfjes beetgaar.
Vermeng ze met de tomaten en breng op smaak met een beetje grof zout, olijfolie en basilicum.

Bestrijk het vlees met wat olijfolie, bestrooi het met peper en zout en grill het.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.