Krokante kotelet met zoetzure groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 80

Lust je graag koteletten met een extra krokant korstje? Dan gaat dit recept bij jou zeker in de smaak vallen. Serveer met gefermenteerde groenten en salade voor een frisse toets. 

Ingrediënten

Gefermenteerde groenten

  • 1 bussel radijzen
  • 1 raap
  • 1 rode ui
  • 1 rode biet
  • 1dl water
  • 125 g suiker
  • 3 dl ciderazijn
  • 2 tl zout
  • sap van een ½ citroen
  • 2 steranijs
  • 1 rood pepertje
  • 4 kruidnagels

Voor de salade

  • 1 à 2 rammenas
  • 1/3 rode kool
  • 150 g jong spinazie
  • 2 el olijfolie (extra virgin)
  • 2 el sesamolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl honing
  • 2 tl Tierentynse mosterd
  • 2 el sesamzaad

Voor de krokante koteletten

  • 4 spieringkoteletten
  • 75 g bloem
  • 60 ml melk
  • 1 à 2 eieren 
  • 150 g panko
  • 80 g sesamzaad
  • 2 el sesamolie
  • plantaardige olie 
  • peper en zout

Recept

Fermenteer de groentjes

Reinig de groenten en snijd ze vervolgens in staafjes of schijfjes. Zorg dat je bokalen goed gevuld zijn met de verschillende groenten.

Breng de ciderazijn aan de kook met het water, de suiker, zout en citroensap.

Voeg vervolgens steranijs, rood pepertje en kruidnagel toe. Kook het geheel enkele minuten door en proef. Moet er meer zuur in? Meer zoet? Pas de smaak aan tot je tevreden bent.

Giet de pekel over de kleingesneden groenten in de bokalen en laat afkoelen. 

Je kan de gefermenteerde groenten al na 1 tot 2 uur pekel eten.

Maak de salade

Schil de rammenas en snijd in dunne plakjes, ev. met een mandoline. Snijd ook de rode kool fijn, ev. met de mandoline.

Was de spinazie grondig en snijd in fijne reepjes.

Meng de olijfolie, sesamolie, appelazijn, honing en mosterd tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. 

Doe de rammenas, rode kool en spinazie in een ruime kom en giet er de vinaigrette overheen en voeg de sesamzaadjes toe. Meng alles goed.

Maak de koteletten

Neem een diep bord en voeg de bloem, peper en zout toe.

Neem een tweede bord en klop er de eieren in los samen met de melk. Voeg de sesamolie toe.

Neem tenslotte een derde diep bord en voeg de panko met het sesamzaad toe.

Haal de spiering door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de panko.

Verwarm een bakpan met plantaardige olie op een middelhoog vuur en bak de kotelet ongeveer 3 minuten aan elke zijde. 

Afwerking

Serveer de koteletten met de salade en gepekelde groenten.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.