Ovenschotel met wintergroenten en crunchy kalfskoteletjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 20

Herontdek vergeten groenten - raapjes, aardperen en koolrabi – met deze winterse ovenschotel. Serveer de knolgewassen met crunchy kalfskoteletjes.

Ingrediënten

  • 4 kalfskoteletjes
  • 300 g koolrabi
  • 300 g gele raapjes
  • 300 g witte raapjes
  • 300 g aardperen
  • 300 g zoete aardappel
  • 1 venkel
  • 2 rode uien
  • 1 bol knoflook
  • 2 takken tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 el honing
  • 4 el olijfolie
  • Peper van de molen en grof zeezout

Voor de crunch:

  • 100 g gemengde noten
  • 5 g platte peterselie
  • 60 g broodkruim
  • 1 kl mosterd
  • 1 el boter (kamertemperatuur)

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de groenten schoon en snijd in gelijke partjes van hapklare grootte.
Neem een ovenschaal en verdeel er de groenten over.

Snijd de bol knoflook in de helft en duw hem tussen de groentjes. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Duw de verse kruiden ertussen.

Rooster de groenten gaar in de hete oven gedurende 45 à 50 minuten tot ze gaar zijn.

Start met het bereiden van de kalfskoteletten.

Hak hiervoor de gemengde noten en de peterselie fijn. Roer de mosterd en de boter door de kruiden en het broodkruim. Meng goed.

Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie. Bak de kalfskoteletjes krokant langs beide kanten gedurende 2 à 3 minuten.

Lepel wat noten-peterseliecrumble op ieder koteletje, schik de koteletjes in een ovenschaal en gaar verder in de oven gedurende 10 à 12 minuten.

Haal de groenten uit de oven, bedruppel de honing erover en werk af met verse kruiden. Serveer er de crunchy kalfskotelet bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.