Visburger met gegrilde groenten

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Een visburger is het ideale gerecht om wat meer vis op tafel te krijgen. Serveer met gegrilde groenten voor een lekkere, gezonde maaltijd.

Ingrediënten

visburger

  • 500 g visfilet, roodbaars, schelvis, koolvis
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el paneermeel
  • 2 el bloem

 

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 komkommer
  • 100 g geraspte spitskool
  • 1 el geraspte gember
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 el azijn

 

  • 4 bruine pistolets
  • knoflookpoeder
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Recept

Maak de visburgers

Snijd de visfilets in stukken, doe alles in een blender en mix grof. Schep uit de blender en meng er de verse kruiden en paneermeel onder. Kruid met peper.

Vorm 4 burgers van het mengsel en wentel ze door de bloem. Zet in de koelkast.

Voor de groenten

Meng de gember, azijn, sesamolie, honing, 1 tl zonnebloemolie en een snuifje zout goed onder de spitskool. Laat alle smaken even intrekken.

Snijd de komkommer met een dunschiller (tot aan de zaadlijst) in lange plakjes.

Snijd de aubergine, courgette en  puntpaprika in plakjes. Bestrijk ze met zonnebloemolie en kruid met peper en knoflookpoeder. Gril ze langs beide kanten goudbruin in een grillpan of onder de grill van de oven. 

Maak de burgers

Bak de visburges in een scheutje olijfolie goudbruin en gaar.

Snijd de broodjes open en beleg ze met de spitskool, komkommerplakjes, een visburger en de warme courgette, aubergine en puntpaprika. Sluit de broodjes en serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.