
Pladijs met gegrilde groenten
Pladijs is een hemelse vis en helemaal niet moeilijk om klaar te maken. Combineer deze krokant gebakken Noordzeevis met gegrilde groenten voor een feestelijke maaltijd.
Ingrediënten
- 4 pladijzen, gekuist
- 400 g pompoen (blokjes)
- 200 g pastinaak
- 200 g knolselder
- 300 g boschampignons
- 1 rode ui
- 1 el geraspte gember
- ¼ kl cayennepeper
- Peper en zout
- Olijfolie
- Enkele tijmtakjes
- Boter, om te bakken
Recept
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pastinaak, knolselder en pompoen in grove stukjes. Halveer de grotere champignons. Snijd de rode ui in ringen. Leg de groenten (zonder de champignons) op een ingevette ovenplaat, kruid met gemberpoeder, cayennepeper, peper en zout. Sprenkel er royaal olijfolie over en zet gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg er na 15 minuten de champignons bij en zet nog 10 minuten terug in de oven.
Bak ondertussen de pladijs in wat boter aan beide kanten krokant. Kruid met peper en zout.
Serveer de gebakken pladijs met de gegrilde wintergroenten, lekker met puree of stokbrood.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.