Curry met Belgische groenten

4
35

Kan je maar niet genoeg krijgen van Aziatische curry's? Goed nieuws! Met dit curry recept combineer je Aziatische smaken met Belgische groenten.

  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • sap van ½ limoen
  • bosje koriander
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld, uitgelekt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el gele currypasta 
  • 2 el pindanoten
  • olijfolie
  • peper en zout

Snipper de ui en look fijn en bak glazig in wat olijfolie. Snijd de paprika in reepjes en bak 5 minuten mee. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut verder.
Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en schep om.
Doe er de bloemkool- en broccoliroosjes en de kikkererwten bij. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen.

Breng op smaak met het limoensap, peper en zout. Hak de pindanoten grof.
Werk af met de koriander en pindanoten.

Serveer de curry met rijst of brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.