Salade met appel en Belgische kaas

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Een knapperige salade met witloof, appel en kaas, dat smaakt! Werk af met een zelfgemaakte dressing op basis van yoghurt.  

Ingrediënten

Voor de vinaigrette:

  • 120 g yoghurt
  • 1 el azijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • ½ tl currypoeder
  • peper en zout

 

Recept

Snijd de tomaatjes in partjes, de selder in blokjes en de ijsbergsla in repen. Trek de blaadjes van het witloof los en snijd de appelen in kleine stukken.

Snijd de plakjes kaas in lange repen en rol ze op.

Verdeel de groenten, de appelstukjes en de kaas mooi over vier borden.

Snijd de lente-uitjes in ringen.

Snijd de bieslook fijn.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Meng yoghurt, azijn, olijfolie, mosterd, bieslook, currypoeder en kruid met peper en zout.

Werk de salade af met de noten, lente-ui en druppel er de vinaigrette over. 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.