Goulash

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

140

Goulash is het nationale gerecht van Hongarije maar wordt ook ver daarbuiten gesmaakt. Het is oorspronkelijk een soep maar als je de saus laat indikken, kan je er een stoofpotje van maken.

Ingrediënten

  • 600 g rundstoofvlees
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 wortels, geschild en in stukken
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd, in stukken
  • 250 g champignons, in partjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 1 dl rundsfond
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 el olijfolie
  • bieslook als garnituur
  • peper en zout

Wil je liever een meer gebonden saus? Laat onafgedekt inkoken of roer er op het eind wat maiszetmeel door, opgelost in water.

Recept

Verhit de olijfolie in een stoofpot. Kleur het vlees aan en kruid met peper, zout en paprikapoeder.

Voeg de uien, de wortels, de paprika, de champignons toe en fruit glazig.

Roer de tomatenpuree eronder en blus met rode wijn.

Giet de rundsfond en de gepelde tomaten erbij.

Laat alles 2 uur op een medium vuur stoven.

Werk de goulash af met bieslook.

Lekker met brood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.