Calzone uit het vuistje

4
25

Calzone is een dichtgevouwde, gevulde pizza waar je eindeloos mee kan variëren. Met dit recept maak je een kleine variant met champignons, paprika en Meesterlyckham.

  • 2 pizzabodems

Voor de tomatensaus:

  • 1 dl tomatenpassata
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes oregano
  • 1 takje peterselie
  • Peper van de molen en zout

 

  • 200 g champignons
  • ½ gele paprika
  • 2 sneetjes Meesterlyck-ham
  • 1 ui
  • 120 g geraspte mozzarella
  • Peper van de molen en zout

Verwarm de oven voor op 250°C.

Zet een potje op het vuur met 2 el olijfolie en de fijngeperste knoflook. Laat de knoflook erin sudderen en doe er dan de tomatenpassata en de kruiden bij.  
Laat zo’n 15 minuten sudderen op een laag vuur.  Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de champignons in plakjes.
Snijd de ham en paprika in stukjes van 1 op 1 cm. Pel de ui en snijd in fijne ringen.

Snijd rondjes uit het pizzadeeg van ongeveer 15 cm doorsnede, 4 stuks.

Lepel wat tomatenpassata op de helft van de pizzabodem en bestrooi met mozzarella.
Verdeel de champignons, ham, uiringen en paprikastukjes over de passata. Kruid met peper en zout en bestrijk de randen van de pizza’s met weinig water.

Vouw de pizza’s toe en bak ze gedurende 5 à 10 minuten in de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.