Plaattaart met witloof, ham en verse kaas

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Een plaattaart is niet alleen snel klaar, je kan er al je favoriete ingrediënten voor gebruiken. Deze met witloof, ham en kaas doet denken aan je lievelingsovenschotel. Een plaattaart is ook handig om restjes mee te verwerken!  

Ingrediënten

  • 4 stronken witloof
  • 2 rollen bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • enkele blaadjes peterselie
  • 1 ei 
  • 300 g verse kaas met fijne kruiden (Ferme bidelot)
  • 200 g gekookte Meesterlyck-ham
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 70 g pijnboompitten
  • honing
  • peper en zout

Recept

Verwarm de oven voor op 220°C.

Rol elk stuk deeg open op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randjes wat om en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Zet de bakplaten 5 minuten in de oven.

Verdeel de ham over de voorgebakken bodems en besmeer vervolgens met een laag verse kaas.

Snijd het witloof in de lengte in kwartjes en verwijder de harde kern. Snijd de uien in dunne ringen. 

Verdeel de groente en uienringen over de plaattaarten. Strooi er de geraspte kaas en pijnboompitten over. Bedruppel met honing en kruid met peper en zout.

Kluts het ei los en bestrijk er de randjes van de plaattaarten mee. Zet de plaattaarten 25 minuten in de oven. Werk af met de peterselie.

Tip: lekker met een frisse salade

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.