
Vegetarische pita? Ja, het kan. Deze pita combineert verschillende seizoensgroenten met een smeuïge bonendip.
Ingrediënten
- 2 wortelen
- handvol spinazie
- handvol basilicumblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 50 g zwarte olijven
- 2 voorgekookte rode bieten
- 120 g zongedroogde tomaten
- 300 g witte bonen, uit blik
- 2 el tahini
- ½ tl komijnpoeder
- sap van ½ citroen
- 150 g geitenkaas, verbrokkeld
- 4 pitabroodjes
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Snijd de rode bieten in partjes en hussel ze met wat olijfolie en de basilicumblaadjes en kruid met peper en zout.
Schil de wortelen en rasp fijn. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in plakjes.
Maak de Bonendip
Mix de bonen met de tahini, het komijnpoeder, citroensap, look en een scheutje olijfolie glad. Kruid met peper en zout.
Serveren
Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze open. Smeer de bonendip in elk broodje.
Verdeel er de geraspte wortelen, rode bieten, spinazie, olijfjes en stukjes tomaat en geitenkaas over.
Serveer meteen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.