Vegetarische pita

4
20

Vegetarische pita? Ja, het kan. Deze pita combineert verschillende seizoensgroenten met een smeuïge bonendip.

  • 2 wortelen
  • handvol spinazie
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zwarte olijven
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 120 g zongedroogde tomaten
  • 300 g witte bonen, uit blik
  • 2 el tahini
  • ½ tl komijnpoeder
  • sap van ½ citroen
  • 150 g geitenkaas, verbrokkeld
  • 4 pitabroodjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Maak de bonendip:

Mix de bonen met de tahini, het komijnpoeder, citroensap, look en een scheutje olijfolie glad. Kruid met peper en zout.

 

Snijd de rode bieten in partjes en hussel ze met wat olijfolie en de basilicumblaadjes en kruid met peper en zout.

Schil de wortelen en rasp fijn. Snijd de olijven en zongedroogde tomaten in plakjes

Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster en snijd ze open. Smeer de bonendip in elk broodje. Verdeel er de geraspte wortelen, rode bieten, spinazie, olijfjes en stukjes tomaat  en geitenkaas over.  Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.