Springrolls met steak
Sriracha saus is een Thaïse pittige, friszure chilisaus. Ze is gemaakt van verse chilipepers, knoflook, azijn, suiker en zout. Ze wordt vooral gebruikt als dipsaus bij vis. Maar je kan ze ook gebruiken om andere gerechten wat extra pit te geven, denk maar aan je omelet, soep, burger of pasta’s.
Ingrediënten
- 1 pakje rijstpapier
- 1 pakje glasnoedels
- 1 bosje radijzen
- 1 handvol munt
- 1 handvol basilicum
- enkele kleine komkommertjes
- 1 gele paprika
- 1 steak
- 1 el sriracha saus
- Peper & zout
Afwerking
- 1 limoen
Recept
Snijd de radijzen in plakjes. De paprika en komkommer snijd je in repen.
Kook de glasnoedels gaar, volg de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de steak aan beide kante krokant in wat boter of olie, kruid met peper en zout. Snijd in fijne reepjes. Doe alle gesneden groentjes in kommetjes om te beginnen samenstellen.
Week één voor één het rijstpapier in warm water gedurende 30 à 90 seconden. Leg het op een proper werkvlak.
Leg in het midden de noedels, steakplakjes, plakjes radijzen, komkommer- en paprikarepen. Leg er nog enkel blaadjes munt en basilicum op en vouw de springrolls dicht.
Snijd de limoen in partjes
Serveer met de sriracha saus en een partje limoen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.