Springrolls van Noordzeekrab
Deze springrolls met Noorzeekrab en groentjes is een lekker eenvoudig en licht voorgerecht of hapje.
Ingrediënten
- 8 gekookte krabbenpoten
- 1 komkommer
- 100 g geraspte wortel
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 8 rijstvellen
- mayonaise en enkele chilivlokken
Recept
Haal het krabvlees uit de poten. Snijd de komkommer in repen.
Giet kokend water in een grote kom waar de rijstvellen in passen. Week de rijstvellen, één voor één in het water. Leg ze op een proper werkblad. Leg er wat geraspte wortel komkommerreepjes, krabvlees en koriander op. Vouw dicht zoals een loempia.
Meng de mayonaise met de chilivlokken. Snijd de limoen in 4 kwartjes.
Schik de springrolls, gehalveerd in kommetjes. Leg er een kwartje limoen bij en een lepel chilimayonaise. Versier met enkele blaadjes koriander.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.