Dim sum met noordzeekrab

Dim sum zijn zachte, gestoomde hapjes met een heerlijke vulling. Er bestaan honderden varianten maar deze versie met Noordzeekrab is een echte aanrader.

Voor 40 stuks

  • 200 g Noordzeekrab
  • 2 lente-uitjes
  • 5 g bieslook
  • 5 g platte peterselie
  • 1 cm gember
  • 3 cm Spaanse rode peper
  •  (1/4 korianderplantje)
  • 1 kl mirin
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl sesamolie
  • Peper en zout

 

  • 40 wontonvellen
  • 1 eiwit

 

Voor de vinaigrette

  • ½ dl sojasaus
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaadjes

Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en zet even apart.

Snipper de lente-uitjes fijn. Rasp de gember en hak de koriander fijn. Snipper de Spaanse rode peper fijn.

Meng het krabvlees, de lente-uitjes, de gember, mirin, sojasaus en sesamolie in een kommetje.

Lepel op ieder wontonvelletje een kleine koffielepel van de krabvulling.
Bestrijk de randen met het losgeklopte eiwit en vouw ze toe.

Breng een grote kookpot met water aan de kook. Pocheer de dim sums gaar in 3 à 4 minuten.

Serveer met de vinaigrette.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.