
Dim sum zijn zachte, gestoomde en gevulde hapjes. Met dit recept leer je dim sum maken met Noordzeekrab en lente-uitjes.
Ingrediënten
Voor 40 stuks
- 200 g Noordzeekrab
- 2 lente-uitjes
- 5 g bieslook
- 5 g platte peterselie
- 1 cm gember
- 3 cm Spaanse rode peper
- (1/4 korianderplantje)
- 1 kl mirin
- 1 el sojasaus
- 1 kl sesamolie
- Peper en zout
- 40 wontonvellen
- 1 eiwit
Voor de vinaigrette
- ½ dl sojasaus
- Sap van 1 limoen
- 1 el honing
- 1 el sesamzaadjes
Recept
Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en zet even apart.
Snipper de lente-uitjes fijn. Rasp de gember en hak de koriander fijn. Snipper de Spaanse rode peper fijn.
Meng het krabvlees, de lente-uitjes, de gember, mirin, sojasaus en sesamolie in een kommetje.
Lepel op ieder wontonvelletje een kleine koffielepel van de krabvulling.
Bestrijk de randen met het losgeklopte eiwit en vouw ze toe.
Breng een grote kookpot met water aan de kook. Pocheer de dim sums gaar in 3 à 4 minuten.
Serveer met de vinaigrette.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.