Groenten met dip van plattekaas

8

Met dit aperitiefhapje kan je eindeloos variëren naargelang van jouw smaak of het seizoen. Vervang enkele groenten door radijsjes of bloemkoolroosjes. Combineer de dip met je favoriete kruiden zoals munt, basilicum, koriander... en je tovert een totaal ander receptje op tafel.

Dip

  • 150 g verse kaas of plattekaas
  • 50 g yoghurt natuur
  • 1 el fijngesnipperde bieslook
  • 1 el fijngesnipperde peterselie
  • peper

Groenten

  • 2 rode paprika's
  • 1 komkommer
  • 8 wortelen
  • 100 g kerstomaatjes
  • 4 stengels bleekselder

 

Je kan de kaasdip ook serveren met crackers, toastjes of soepstengels.

Schil de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd in reepjes.
Snijd de komkommer in de lengte in twee en verwijder de zaadjes. Snijd in reepjes, zorg ervoor dat ze ongeveer even lang zijn als de paprika. Schil de bleekselder en snijd eveneens in reepjes.
Was de kerstomaatjes.

Meng de verse kaas met de yoghurt en voeg de bieslook en peterselie toe. Breng op smaak met peper.

Verdeel de dip over 8 glaasjes. Steek de groentestaafjes in de dip. Werk af met een kerstomaatje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.