Sushi met kip en tricolore groenten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Sushi maken kan enkel met vis? Nadat je dit recept met kip en kleurrijke groenten geprobeerd hebt, denk je daar snel anders over.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 wortel
  • 1 gele paprika
  • handvol alfalfa/ ontkiemde zaadjes
  • 2 kipfilets
  • 1 tl kippenkruiden
  • 4 el roomkaas
  • 4 norivellen
  • bakboter

 

Recept

Kruid de kipfilet met kippenkruiden en bak in weinig bakboter goudbruin en gaar. Snijd de kip in dunne reepjes.

Snijd de komkommer met een mandoline of dunschiller in dunne plakjes. Snijd de wortel en paprika in julienne.

Leg een norivel met de gladde kant naar beneden op een sushimatje en bestrijk de helft plus een stukje van de bovenkant van het vel met de roomkaas. Beleg met komkommerplakjes, wortel, paprika, kippenreepjes en kiemen. Rol zo stevig mogelijk op. Doe hetzelfde met de overige norivellen.

Snijd de sushirollen met een vochtig mes in stukjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.