Aardappelwafeltjes met kwarteleitjes

Aardappelwafels en -pannenkoeken om van te smullen

Wees gerust, er staat géén foutje in de titel. Pannenkoeken en wafels gemaakt met aardappelen zijn misschien wat ‘out of the box’, maar ze zijn vooral ook overheerlijk en zeker het proberen waard. Of je ze nu serveert als ontbijt, lunch, bijgerecht, aperitiefhapje of dessert: met aardappelwafels en -pannenkoeken scoor je altijd bij je tafelgenoten!

Het geheime ingrediënt? Bloemige aardappelen!

De basis van aardappelwafels en aardappelpannenkoeken is altijd een lekkere puree. En lekkere puree, daarvoor heb je bloemige aardappelen nodig. Die bevatten het meeste zetmeel en zorgen zo voor een optimaal resultaat.

Hoe aardappelwafels en -pannenkoeken maken?

Op zoek naar een recept voor aardappelwafels of tips om aardappelpannenkoeken te maken? We zetten onze favoriete recepten voor jou op een rij.

Als starter bij het ontbijt of het aperitief

Tot ziens ochtendhumeur! Een stevig ontbijt met spek, eieren, én aardappelwafeltjes zorgt voor het perfecte begin van de dag. En nee, niet alleen voorbehouden voor zon- en feestdagen! Een feestje gepland? Dat vraagt om een uitgebreid aperitief! Met onze aardappelwafeltjes met kwarteleitjes tover jij een origineel aperitiefhapje op tafel.

Energie op je bord tijdens de lunch

Nood aan een lekkere lunch die al je reserves weer aanvult? Deze hartige aardappelwafels zijn dan precies wat je nodig hebt. Serveer ze met zelfgemaakte tzatziki voor een extra frisse toets.

Wafel van aardappel en groenten met tzatziki

Aardappelpannenkoeken als bijgerecht

Voor wie wel eens wat anders wil: aardappelpannenkoeken met spinazie en een smaakvolle limoenboter maken je bord verrassend gevarieerd. Ideaal als onderdeel van een vegetarisch gerecht, maar bijvoorbeeld ook niet te versmaden in combinatie met een stukje witte vis of vlees van eigen bodem!

Gisteren nog een restje, vandaag een dessert!

Heb je nog een restje puree over? Gooi het niet zomaar weg, maak er dessert van. Hartige aardappelpannenkoeken en zoete gekarameliseerde appeltjes vormen een combinatie om je vingers bij af te likken.

Aardappelpureepannenkoeken

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Van alle ingrediënten die in de bovenstaande recepten gebruikt worden, vind je in de winkel lekkere bioversies. Of koop je liever rechtstreeks bij de boer? Ook dat kan. Bekijk hier alle hoeveverkooppunten in je buurt.

Ga jij aardappelpannenkoeken maken?

Of ken je nog een recept voor aardappelwafels? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste recepten en nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.