Aardappelwafels met spek en ei

4
40

Wafels gemaakt van aardappelen? Ja, het kan! Deze aardappelwafels zijn lekkers als ontbijt samen met spek en ei en andere lekkere toppings.

  • 600 g bloemige aardappelen
  • 25 g bloem
  • 100 g waterkers
  • 75 g geraspte kaas
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 1 bosje lente-uien
  • 2 rode bieten
  • 4 eitjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de aardappelen en snijd deze doormidden. Kook de aardappelen gedurende 20 minuten gaar in gezouten water.

Snijd ondertussen de lente-uitjes fijn en de rode biet in stukjes.

Was de waterkers.

Giet het water van de aardappelen af en zorg ervoor dat ze goed droog zijn voor je ze plet. Roer de bloem, het ei en de geraspte kaas door de geplette aardappelen. Kruid af met nootmuskaat, peper en zout.

Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. Leg de puree in een bolletje tussen het wafelijzer en laat 5 minuten bakken.

Bak vier spiegeleitjes en kruid af met voldoende peper en zout.

Bak het spek op een laag vuur krokant in de pan.

Dresseer de wafels met een spiegelei, twee reepjes spek, rode biet, waterkers en lente-ui.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.