Aardappelwafeltjes met kwarteleitjes
Wafeltjes gemaakt van aardappelen? Ja hoor! Deze aardappelwafeltjes met kwartelei zijn een origineel en verrassend lekker tussendoortje of hapje.
Ingrediënten
- 4 aardappelen, geschild
- 2 eieren, gesplitst
- 50 g bloem
- 100 ml melk
- 30 g boter, gesmolten
- olie
- 2 el bieslook
- peper en zout
- 8 gekookte kwarteleitjes
- 50 g gekookte ham blokjes
- 100 g zure room
Recept
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer en meng met de melk en boter en de eierdooiers. Kruid met peper en zout.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel eiwitten met de bloem door de puree.
Vet het wafelijzer in met olie. Bak hierop de wafeltjes.
Breng de zure room op smaak met peper, zout en bieslook.
Leg de wafeltjes op een serveerschaal. Beleg ze met zure room wat hamsnippers en een half gekookt kwartel-eitje.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.