Start to cook

Aardappelwafeltjes met kwarteleitjes

Aperitiefhapje
Tapas
6
35
  • 4 aardappelen, geschild
  • 2 eieren, gesplitst
  • 50 g bloem
  • 100 ml melk
  • 30 g boter, gesmolten
  • olie
  • 2 el bieslook
  • peper en zout
  • 8 gekookte kwarteleitjes
  • 50 g gekookte ham blokjes
  • 100 g zure room

Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer en meng met de melk en boter en de eierdooiers. Kruid met peper en zout.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Spatel eiwitten met de bloem door de puree.

Vet het wafelijzer in met olie. Bak hierop de wafeltjes.

Breng de zure room op smaak met peper, zout en bieslook.

Leg de wafeltjes op een serveerschaal. Beleg ze met zure room wat hamsnippers en een half gekookt kwartel-eitje.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.