Rösti van erwtjes met kruidendip

4
30

Deze rösti met kruidendip is ideaal als snack of hapje, maar je kan het ook serveren bij een volwaardige maaltijd.

  • 800 g bloemige aardappelen
  • een handvol bieslook
  • een busseltje verse tijm
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl bloem
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 75 g erwten
  • 1 eidooier
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • zonnebloemolie

Voor de Griekse yoghurt-dip:

Neem de bieslook en snipper deze fijn.

Meng daarna de Griekse yoghurt, olijfolie, het peper en zout. Voeg hier de fijngesnipperde bieslook aan toe.

Voor de rösti’s:

Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Neem een theedoek en laat de aardappelen hierin goed uitlekken. Je kan er zelfs stevig op duwen zodat zeker al het vocht eruit verdwijnt.

Meng de geraspte aardappelen, erwtjes, bloem, eidooier en de tijm samen met het zout en de nootmuskaat. Maak hiermee de vorm na van kleine koekjes.

Neem een pan en verhit hierin de zonnebloemolie. Bak nu de rösti’s goudbruin aan iedere kant gedurende enkele minuten en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Serveer de rösti’s samen met de yoghurtdip.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.