

Spiesje van sint-jakobsnoten met erwtencrème en crumble
Scoren met weinig moeite? Deze spiesjes met perfect gebakken sint-jakobsnoten, romige erwtencrème en krokante hamcrumble zien eruit alsof ze recht uit een bistro komen. De munt en rucola zorgen voor een frisse toets, ideaal als stijlvol voorgerecht of feestelijk hapje. Instant klasse op je bord!
Bereiding
Blancheer de erwtjes in ongeveer 3 minuten gaar. Giet ze vervolgens af en spoel onder koud water. Bewaar 1 eetlepel en doe de rest van de erwtjes in een blender. Voeg de boter, munt en room toe. Mix tot een gladde crème. Proef en kruid met peper en zout.
Bak de ham in een droge koekenpan krokant. Laat even uitlekken op een keukenpapier en hak vervolgens fijn.
Dep de sint-jakobsnoten droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout. Rijg ze per 3 aan spiesjes en bak ze in olijfolie met een klontje boter op hoog vuur een 2-tal minuten per kant goudbruin.
Verdeel de erwtencrème over vier bordjes en strijk met de bolle kant van een lepel mooi open. Leg er spiesjes bij en werk af met de overgebleven erwtjes, de crumble van ham en de rucola.
Druppel er nog wat olijfolie over en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.