Bereiding
Maak de puree
Schil de pastinaken, snijd in stukken en kook ze gaar in de melk. Giet vervolgens alles in een blender, kruid met nootmuskaat, peper en zout en mix glad. Houd warm.
Maak de vis
Dep de sint-jakobsnoten droog met keukenpapier.
Klop het ei los in een kommetje. Kruid de panko met peper en zout in een ander kommetje en wentel de sint-jakobsnoten eerst door het ei en daarna door de panko.
Bak de sint-jakobsnoten in hete olie langs beide kanten 2 à 3 minuten.
Schep ze uit de pan en bak nu in dezelfde pan de pijnboompitten goudbruin.
Afwerking
Neem kleine bordjes en schep er telkens een toefje pastinaakpuree op. Leg er twee sint-jakobsnoten op en werk af met de pijnboompitten, peterselie en eventueel wat extra nootmuskaat.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.