Panna cotta van pastinaak

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Wees eens lekker creatief en maak panna cotta van pastinaak. Werk af met champignons en Gandaham voor een lekker verrassend nagerecht voor de feestdagen.

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 400 ml room (min. 30% vetgehalte)
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Voor de afwerking:

  • 2 sneetjes Gandaham
  • enkele bospaddenstoelen
  • 2 kl olijfolie
  • peper en zout

Gebruik room met een hoog vetgehalte (min. 30%) Zo is het niet nodig om gelatine te gebruiken. Door de pastinaak en de room stijft hij vanzelf op.

Recept

Voorbereiding

Schil de pastinaken en kook ze gaar in de room op een zacht vuurtje.

Mix het geheel glad en kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.

Giet het mengsel in verschillende glaasjes en laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.

Voor de afwerking

Bak de ham krokant door ze 60 seconden in de microgolf te leggen op een bordje tussen 2 vellen keukenpapier.

Werk de panna cotta af met de krokante ham.

Voor de veggie versie

Bak de bospaddenstoelen kort in de pan met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Werk de panna cotta af met de gebakken bospaddenstoelen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.