Spiesje van kip met appel en dillesausje

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Kip en appel zijn een gouden duo. Steek ze op een spiesje, laat lekker grillen op de barbecue en geniet in geen tijd van een heerlijke brochette met kip en appel.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 rode ui, in partjes
  • 2 rode appelen (jonagold – belgica)
  • 2 el citroensap
  • 1 el kippenkruiden
  • 4 el honing
  • sesamzaadjes

Voor het sausje:

  • bosje dille
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 el mierikswortelcrème
  • 2 el zure room
  • 2 el mayonaise
  • 2 el citroensap

Recept

Snijd de kipfilets in blokjes. Verwarm de honing en voeg de kippenkruiden toe. Meng goed onder elkaar. Giet bij de kippenblokjes en schep goed om.

Was de appelen en snijd in blokjes. Druppel er wat citroensap over. Rijg de kipblokjes, appelblokjes en partjes rode ui afwisselend aan spiesjes. Bestrooi ze met de sesamzaadjes en gril ze in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar op de barbecue. Keer ze regelmatig om.

Mix alle ingrediënten voor het sausje glad. Serveer bij de spiesjes.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.