Appelen en peren van bij ons

De 3 troeven van appelen en peren van bij ons

Of je nu kiest voor Jonagold, Conference, Cox, Durondeau of een andere variëteit, appelen en peren van bij ons zijn lekker, lokaal en kraakvers. Ontdek de drie troeven van fruit van bij ons en tal van recepten. Denk daarna in de winkel aan Fons, fruit van bij ons, en ga aan de slag met Belgische appelen en peren. 

Lokaal

Als je voor Belgische appelen en peren kiest, steun je niet alleen onze telers maar heb je ook oog voor de natuur.

Vakmanschap: een lekkere, kraakverse appel of peer is het resultaat van echt vakmanschap. Onze Belgische fruittelers zien er namelijk op toe dat enkel appelen en peren van de beste kwaliteit in de fruitrayon verschijnen dankzij kennis en ervaring die doorgegeven wordt van generatie op generatie.

Respect voor de natuur: elke fruitteler waakt over de kwaliteit van hun product. Dat start met oordeelkundige aanplantingen, maar houdt ook minutieuze gewasverzorging- en bescherming in die de natuur respecteert. Wist je bijvoorbeeld dat insecten en roofvogels plagen weghouden van onze geliefde Jonagold?

Kraakvers

Appelen en peren van bij ons moeten geen duizenden kilometers afleggen om te schitteren in je fruitmand. Integendeel, ze vallen als het ware van de boom recht in je mand, en dat proef je! Er gaat dan ook niets boven de smaak van een kraakverse Belgische appel of peer.

En of je nu zoet, zuur of toch liever zoetzuur verkiest, er is voor ieder wat wils. Jonagold en Conference zijn de meest gekende soorten appelen en peren maar er bestaan nog heel wat andere variëteiten. Zo is Golden Delicious lekker zoet en perfect voor appelmoes. Of wat dacht je van Clapps? Deze peer is dan weer geschikt om te stoven. Ontdek alle soorten appelen en peren.

Lekker

Appelen en peren van bij ons zijn niet alleen lekker uit het vuistje maar ook in warme of koude bereidingen. Denk maar aan appelbeignets of een crumble van peer. Appelen en peren zijn echte allrounders en dus perfect voor elk moment!

Niet gevonden wat je zocht? Geen zorgen: we hebben nog makkelijke desserts met appel en peer in de aanbieding. 

Share the love!

Appelen of peren? Conference, Cox of Jonagold? Uit het vuistje of in een heerlijk dessert? Met appelen en peren van bij ons heb je duizend-en-een mogelijkheden. Ben jij ook fan van fruit van bij ons en wil je dat graag met ons delen? Dat kan via #lekkervanbijons op FacebookTwitter of Instagram

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!