Nieuw van bij ons

Dat taart maken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit recept voor een perentaartje. Laat het smaken!
Ingrediënten
Voor het kruimeldeeg
- 150 g boter + extra
- 150 g kristalsuiker
- 1 ei
- 300 g zelfrijzende bloem
- nog wat bloem
Voor de vulling
- 2 peren
- 250 g roomkaas
- 2 eetlepels poedersuiker
- 5 eetlepels amandelpoeder
Voor de afwerking
- verse tijm
- honing
Recept
Maak het kruimeldeeg
Wrijf de boter zacht in een kom, meng er de kristalsuiker onder. Meng er het ei en de zelfrijzende bloem onder en kneed tot een soepel deeg.
Wikkel het deeg in plastic folie en laat het zo’n 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de taart
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet 4 taartvormpjes in met wat boter en bestuif met bloem.
Leg het deeg erin en verwijder het overtollige deeg langs de randen.
Meng de roomkaas met het amandelpoeder en de poedersuiker en lepel in de taartvormpjes.
Snijd de peren in partjes en schik ze op de taartjes.
Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het kruimeldeeg mooi goudbruin is.
Werk de taartjes af met wat tijm en honing.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.