Frangipanetaart met peren
Bij dit recept voor frangipanetaart zorgen de schijfjes Conference-peer voor een extra zoete toets. Koop jij graag je peren recht van bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelt al verkooppunten in Vlaanderen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Maak een suikersiroop door dubbel zoveel water (600 ml) als suiker (300 g) in een kookpot te doen. Warm het mengsel op en voeg er een kruidnagel, kaneelstokje en steranijs en toe. Laat 10 minuten inkoken.
Snijd de peren in partjes, verwijder het klokhuis en snijd ze verder in kleinere partjes.
Doe de perenpartjes in de suikersiroop en laat ze enkele minuten koken tot ze beetgaar zijn, op een zacht vuurtje.
Smeer de taartvorm in met boter en bestuif nadien met bloem. Giet er vervolgens het teveel aan bloem uit.
Doe het bladerdeeg in de taartvorm en druk de randen goed aan. Snijd het teveel aan deeg af.
Maak nu de vulling:
Doe het amandelpoeder, de bloem, zachte boter, poedersuiker, merg van het vanillestokje, amandelextract, citroensap en de eieren bij elkaar in een mengkom. Meng alles tot je een egaal beslag krijgt.
Verdeel het beslag over het bladerdeeg in de taartschaal.
Haal de beetgare peren uit de kookpot en laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier.
Leg de uitgelekte peren op het taartbeslag en duw ze er half in. Bestrooi met de geschaafde amandelen.
Plaats de taart gedurende 40 minuten in de oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.