Frangipanetaart met peren

Broodje kaas
4
60
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 conference peren
  • 300 gram suiker
  • 600 ml water
  • 1 kruidnagel
  • 1 kaneelstokje
  • Een klontje boter
  • 50 gram bloem

Voor de vulling:

  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram amandelpoeder
  • 200 gram bloem
  • 200 gram bloemsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
Je kan het bladerdeeg ook op het bakpapier in de taartvorm leggen. Dan hoef je de taartvorm niet in te boteren. De conference peer is het lekkerst van september tot en met maart.
Verwarm de oven op 190 graden.
 
Smeer de taartvorm in met boter en bestuif het nadien met bloem. Giet er vervolgens het teveel aan bloem uit.
Doe een vel bladerdeeg in de taartvorm en druk de randen goed aan. Snij het teveel aan deeg eraf.

Schil vervolgens de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in lange repen.

Maak suikersiroop door dubbel zoveel water (600 ml) als suiker (300 gr) in een kookpot te doen. Warm het mengsel op en voeg er een kruidnagel en een stokje kaneel bij.
Doe de perenstukken in de siroop. Laat de peren enkele minuten garen op een zacht vuurtje.

Nu maak je de vulling. Doe de amandelpoeder, de bloem, de zachte boter, de bloemsuiker, het merg van een vanillestokje en de eieren bij elkaar in een mengkom. Meng alles tot je een egaal beslag krijgt.

Verdeel het beslag over het bladerdeeg in de taartschaal.

Als de peren een beetje slap zijn, haal ze dan uit de kookpot en laat ze even uitlekken op een blaadje huishoudpapier.
Leg de uitgelekte peren op het taartbeslag en duw ze er half in.

Steek de taart gedurende 40 minuten in de voorverwarmde oven op 190 graden.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.