
Frangipanetaart met peren
Broodje kaas



10

(30) 40
Zo'n smeuïge frangipanetaart is altijd lekker. Maar kan het nog lekkerder? Ja hoor, bij dit recept voor frangipanetaart zorgen de schijfjes Conference-peer voor een extra zoete toets. Koop jij graag je peren of appels recht van bij de boer? Rechtvanbijdeboer.be bundelt al verkooppunten in Vlaanderen.
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 2 Conference-peren
- 300 g suiker
- 600 ml water
- 1 kruidnagel
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs
- Een klontje boter
- 50 g bloem
- 50 g geschaafde amandelen
Voor de vulling:
- 200 g zachte boter
- 200 g amandelpoeder
- 200 g zelfrijzende bloem
- 200 g bloemsuiker
- 1 vanillestokje
- 6 druppels amandelextract
- sap van 1/2 citroen
- 4 eieren
Je kan het bladerdeeg ook op het bakpapier in de taartvorm leggen. Dan hoef je de taartvorm niet in te boteren.
Recept
Verwarm de oven op 190°C.
Maak een suikersiroop door dubbel zoveel water (600 ml) als suiker (300 g) in een kookpot te doen. Warm het mengsel op en voeg er een kruidnagel, kaneelstokje en steranijs en toe. Laat 10 minuten inkoken.
Snijd de peren in partjes, verwijder het klokhuis en snijd ze verder in kleinere partjes.
Doe de perenpartjes in de suikersiroop en laat ze enkele minuten koken tot ze beetgaar zijn, op een zacht vuurtje.
Smeer de taartvorm in met boter en bestuif het nadien met bloem. Giet er vervolgens het teveel aan bloem uit.
Doe het bladerdeeg in de taartvorm en druk de randen goed aan. Snijd het teveel aan deeg af.
Maak nu de vulling:
Doe het amandelpoeder, bloem, zachte boter, bloemsuiker, merg van het vanillestokje, amandelextract, citroensap en de eieren bij elkaar in een mengkom. Meng alles tot je een egaal beslag krijgt.
Verdeel het beslag over het bladerdeeg in de taartschaal.
Haal de beetgare peren uit de kookpot en laat ze even uitlekken op een blaadje huishoudpapier.
Leg de uitgelekte peren op het taartbeslag en duw ze er half in. Bestrooi met de geschaafde amandelen.
Plaats de taart gedurende 40 minuten in de oven.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.