Perencrème

4
  • 3 peren (Durondeau)
  • 200 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestok
  • 1 koffielepel citroensap
  • 200 g room, opgeklopt
  • garnering: muntblaadjes

Klop de eidooiers met de suiker op.
Schil de peren, verwijder de pitten en rasp het vruchtvlees.
Meng het onder de opgeklopte dooiers.
Snijd het vanillestokje middendoor en haal er met een mespuntje de zaadjes uit.
Meng ze onder de dooiers.
Voeg limoensap toe en de room en meng goed.
Laat minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.

Serveer in roomijscoupes of cocktailglazen versierd met een muntblaadje.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.