Crumble van peer met speculaasroom

4
(15) 30

Een crumble is van de makkelijkste – en lekkerste! – desserts die je kan maken. Gebruik Belgische peren voor het beste resultaat en werk af met room met speculaassmaak.

  • 4 Conferenceperen
  • 1 el tijmblaadjes
  • sap van ½ citroen
  • 100 g koude boter, in blokjes + extra om te bakken
  • zakje vanillesuiker
  • 150 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 50 g fijne suiker

Voor de speculaasroom

  • 4 el volle platte kaas
  • 2 el opgeklopte room
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 el bloemsuiker

Verwarm de oven voor op 210°C.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bedruppel met het citroensap. Roerbak de peren met de vanillesuiker en tijm 4 minuten in wat boter beetgaar.

Meng met je vingertoppen de bloem, het amandelpoeder, de suiker en koude boter tot een kruimelig mengsel.

Beboter 4 vuurvaste schaaltjes. Verdeel de gebakken stukjes peer over de vier ovenschaaltjes. Werk af met de crumble en zet 30 minuten in de oven tot de crumble mooi goudbruin is.

Meng de room, speculaaskruiden en poedersuiker onder de platte kaas. Schep een lepel op elke crumble.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.