Crumble van peer met speculaasroom
Een crumble is een van de makkelijkste – en lekkerste! – desserts die je kan maken. Gebruik Belgische peren voor het beste resultaat en werk af met de room en speculoos. De lekkerste crumble maken doe je met dit recept. Koop jij je peren graag recht van bij de boer? Op rechtvanbijdeboer.be vind je alle verkooppunten per provincie.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 210°C.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bedruppel met het citroensap. Roerbak de peren met de vanillesuiker en tijm 4 minuten in wat boter beetgaar.
Meng met je vingertoppen de bloem, het amandelpoeder, de suiker en koude boter tot een kruimelig mengsel.
Beboter 4 vuurvaste schaaltjes. Verdeel de gebakken stukjes peer over de vier ovenschaaltjes. Werk af met de crumble en zet 30 minuten in de oven tot de crumble mooi goudbruin is.
Meng de room, speculaaskruiden en poedersuiker onder de plattekaas. Schep een lepel op elke crumble.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.