Salade met peer, venkel, blauwe kaas en tarwekorrels

Slaatje
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Peer, venkel en blauwe kaas vormen een heerlijk trio in deze salade. Ideaal als lunch of licht avondmaal.  

Ingrediënten

  • 250 g tarwekorrels
  • 2 venkels
  • 3 conference peren
  • 1 citroen
  • 1-2 el honing
  • 1 bouillonblokje
  • handvol bladpeterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 150g blauwe kaas, Pas de Bleu
  • extra honing

Recept

Kook de tarwekorrels beetgaar in 800 ml water met 1 bouillonblokje, giet af en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 185°C

Snijd de venkel in partjes en kook ze beetgaar in gezouten water gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitlekken.

Pers de citroen uit en vang het sap op. Snijd de peer in partjes, verwijder de harde kern en besprenkel met enkele druppels citroensap, houd het overige citroensap apart.

Leg de partjes venkel en peer op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en honing, kruid met peper en zout. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten of tot je goudbruine randjes verkrijgt.

Hak intussen de bladpeterselie fijn. Meng de tarwekorrels met 3 eetlepels bladpeterselie, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout.

Verdeel de tarwekorrels op een groot bord en beleg met de gekaramelliseerde peer, venkel en stukjes blauwe kaas. Besprenkel met extra honing.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.