Slaatje met geitenkaas

4
25

Witloof, appel en spek zijn beste vrienden die elk gerecht omtoveren tot een smaakbom. De salade, tomaat en komkommer zorgen voor frisheid terwijl het geitenkaasje deze salade helemaal afmaakt.  

  • gemengde sla
  • 1 tomaat
  • 1/2 komkommer
  • 2 stronkjes witloof
  • 2 appels
  • 2 ronde geitenkaasjes
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 citroen
  • vloeibare honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 sneetjes brood (notenbrood, vijgenbrood of rozijnenbrood)

Afwerking

  • geroosterde noten/ pitten

Maak de sla schoon. Snijd de tomaat doormidden en verwijder de pitten. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes.
Pers de halve citroen uit.
Verwijder de harde kern en de buitenste blaadjes van het witloof en snijd in reepjes, besprenkel met wat citroensap om niet te verkleuren.
Snijd de appel in fijne partjes.

Bak de spekblokjes krokant in pan met een antibaklaag. Voeg vervolgens de appelpartjes toe en laat verder garen. Laat alles uitlekken op een velletje keukenpapier.

Neem een grote mengkom en meng hierin alle groenten, tomaat, komkommer, witloof en sla. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.

Snijd de elk geitenkaasje in 2 ronde plakken doormidden. Snijd uit elk sneetje brood een ronde toast en beleg hierop een geitenkaas. 
Sprenkel er wat honing over en gril lichtjes in de oven.

Verdeel de salade over de borden en schik de er de appelplakjes en spekreepjes over. Leg in het midden een toast met geitenkaas.

Besprenkel eventueel met nog wat extra honing en bestrooi met enkele geroosterde noten/pitten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.