Salade van andijvie, appel en geitenkaas

Slaatje
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Zin in een salade maar wil je niet met honger van tafel? Deze salade van andijvie, appel en geitenkaas is fris, crunchy én geeft je urenlang energie.

Ingrediënten

  • 1/2 andijvie
  • 1 grote appel (Jonagold of Jonagored)
  • 1/2 citroen
  • 60 g walnoten
  • 1 el honing
  • stuk harde geitenkaas (80 g)
  • peper en zout

Dressing:

  • 1 sjalot
  • 1 kl graantjesmosterd
  • 1 kl honing
  • 1/2 citroen
  • 3 el olijfolie

Recept

Voorbereiding:

Rooster de walnoten in een droge pan en voeg 1 eetlepel honing toe, roer en laat zachtjes karamelliseren. Giet uit de pan op bakpapier, laat even afkoelen en hak ze grof.

Hak de bladeren van de andijvie fijn.
Snijd de appel in heel fijne reepjes of blokjes en besprenkel met citroensap.

Maak de dressing:

Pel en snipper de sjalot fijn en meng met 1 koffielepel mosterd, 1 koffielepel honing, 2 eetlepels citroensap en 3 eetlepels olijfolie.

Meng de andijvie met de walnoten, appelblokjes en de dressing.

Afwerken:

Kruid alles met peper en zout en garneer met stukjes geitenkaas.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.