
Een aardappelsalade smaakt enkel in de zomer? Nee hoor! Op een koudere dag komt deze lauwe aardappelsalade met gebakken champignons als geroepen.
Ingrediënten
- 800 g krieltjes
- 800 g gemengde champignons (wintervarianten)
- zachte geitenkaas
- olijfolie
- handvol verse tijm
- 100 g walnoten
- 2 el ahornsiroop
- 4 el kant-en-klare pesto
- 2 el honing
- een scheutje water
- 1 krop botersla
- peper en zout
Recept
Was de krieltjes en halveer ze. Kook ze gaar in 10-15 minuten.
Snijd de grote champignons in kleinere stukken, halveer de kleine. Doe wat olijfolie in de pan en bak de champignons samen met de geritste tijmblaadjes. Kruid met peper en zout.
Bak de walnoten in een droge pan voor 2-3 minuten en voeg dan de ahornsiroop toe. Kook even op tot de siroop rond de walnoten blijft kleven.
Maak nu de dressing. Meng hiervoor de pesto met de honing en een scheutje water.
Was de botersla en meng de helft van de dressing onder de botersla.
Verdeel de champignons over de sla, samen met de walnoten, aardappelen en de geitenkaas.
Serveer de resterende dressing bij de salade.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.