Appelcrumble

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

60

Een makkelijk en lekker dessert dat weinig tijd in beslag neemt? Met appelcrumble zit je altijd goed! Zachte stukjes appelen onder een knapperig kruimeldeeg, geserveerd met een bolletje ijs... Een overheerlijke appelcrumble, die maak je met dit recept.

Ingrediënten

  • 160 g boter, op kamertemperatuur
  • 160 g suiker
  • 2 eieren
  • 250 g gezeefde zelfrijzende bloem
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  • 500 g Jonagold-appels

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Zet de boter op kamertemperatuur.

Neem een grote ovenschotel of zes kleine schaaltjes en bestrijk de bodem en de wanden met een beetje boter.

Meng de boter, suiker, eieren, bloem en kaneelpoeder in een mengkom.

Snijd de appel in blokjes en verdeel ze in de schaaltjes.

Verkluimel het deeg bovenop de appeltjes.

Plaats in de oven en bak ongeveer 40 minuten.

Laat een beetje afkoelen.

Serveer de appelcrumble koud of lauw met een bolletje ijs.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.