Appelcake op grootmoeders wijze

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

8

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een appelcake zoals die van de bomma? Die maak je met dit recept. Succes verzekerd! 

Ingrediënten

  • 200 g boter (op kamertemperatuur)
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Zeste van 1 citroen
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • Zeezout
  • 2 knapperige appelen (Jonagold)

 

  • Beetje poedersuiker

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Klop in een grote mengkom de boter zacht, samen met de suiker en vanillesuiker.

Breek de eieren en splits in eigelen en eiwitten. Roer de eigelen onder de zachte boter. Klop de eiwitten op tot stevig sneeuw, en zet even apart.

Rasp de citroen bij het beslag, zeef de zelfrijzende bloem erbij en voeg een snuifje zeezout toe. Meng zorgvuldig tot een homogeen beslag en spatel er dan voorzichtig het opgeklopte eiwit onder zonder de eiwitten te breken.

Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem. Stort het beslag in de cakevorm.

Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd in fijne partjes en duw ze in de cake. Bak de cake ongeveer 45 à 50 minuten gaar in het midden van de oven.

Controleer met een prikker of hij gaar is, indien er deeg blijft hangen aan de prikker is hij nog niet gaar.

Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster.

Bestuif met poedersuiker en serveer.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.