Wafels op grootmoederswijze

Dessert
Type
Preparation time
Bereidingstijd

90

Wafels van oma, dat waren de lekkerste. Benieuwd hoe ze het deed? Volg ons recept voor wafels op grootmoeders wijze.

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 130 g boter
  • 2 eieren
  • 50 g ultrafijne suiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml lauwwarme melk
  • 20 g gist
  • 300 ml bier (pils)

Recept

Smelt de boter en laat afkoelen. Splits de eieren.
Verwarm de melk samen met de zaadjes van het vanillestokje tot ze lauw is en verkruimel de gist erin.

Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe er eerst de melk met de gist in en meng er geleidelijk de bloem onder. Roer er vervolgens de eidooiers, suiker, gesmolten boter en het bier onder. Meng tot een mooi, glad beslag.

Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag. Dek de kom af met een handdoek en laat ongeveer 45 minuten tot een uur rusten op een warme plaats. Het volume van het beslag moet verdubbeld zijn.

Zet het wafelijzer op de hoogste stand. Bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter of een neutrale olie zoals arachideolie. Schep een lepel gistbeslag in de vorm, sluit het wafelijzer en draai om. Laat ongeveer 8 à 10 minuten bakken.

Eet warm op met een toefje slagroom en seizoensfruit.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.