Bereiding
Smelt de boter en laat afkoelen. Splits de eieren.
Verwarm de melk samen met de zaadjes van het vanillestokje tot ze lauw is en verkruimel de gist erin.
Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe er eerst de melk met de gist in en meng er geleidelijk de bloem onder. Roer er vervolgens de eidooiers, suiker, gesmolten boter en het bier onder. Meng tot een mooi, glad beslag.
Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag. Dek de kom af met een handdoek en laat ongeveer 45 minuten tot een uur rusten op een warme plaats. Het volume van het beslag moet verdubbeld zijn.
Zet het wafelijzer op de hoogste stand. Bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter of een neutrale olie zoals arachideolie. Schep een lepel gistbeslag in de vorm, sluit het wafelijzer en draai om. Laat ongeveer 8 à 10 minuten bakken.
Eet warm op met een toefje slagroom en seizoensfruit.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.